Statiunea de crestere si misiunea ei

In functie de pbreeding-station1erioada din an in care ne aflam, numarul total de porumbei din centrul de reproductie variaza intre 12,000 si 16,000 de porumbei. Misiunea celor care lucreaza si conduc statiunea de reproductie se imparte pe 2 directii: sa mentina porumbeii sanatosi “tun” si sa imbunatateasca mereu calitatea reproducatorilor. Pentru a atinge ambele targete, o igiena corespunzatoare si o selectie severa a cuplurilor de reproducatori sunt conditiile de baza si de cea mai mare importanta.

Pasii nostri

EXPEDIEREA: Inainte ca un porumbel sa plece pe portile Natural Breeding Station, el este testat in cel mai mic amanunt impotriva defectelor vizibile sau palpabile. Obiectivul este acela ca doar porumbeii sanatosi si perfect conformati fizic sa plece catre clientii nostri. Doar cei care trec toate testele si etapele selectiei vor putea fi expediati catre cumparatori. Ceilalti sunt inlaturati imediat.

SELECTIA: Calitatea cuplurilor de reproductie determina in mod direct calitatea urmatoarei generatii de pui. Selectia cuplurilor de reproductie joaca un rol esential in intregul proces. Aceasta selectie este bazata pe calitati vizibile si tangibile ale porumbeilor, indiferent de familia din care provin, de parinti sau de bunici.

MATCA: Compartimentele Natural Breeding Station sunt populate in exclusivitate cu porumbei cu calitati fizice fara cusur si cu o provenienta                                                                  deosebita, de prima clasa.

IGIENA: O igiena stricta si severa este esentiala pentru sanatatea porumbeilor. Fiecare compartiment este in amanunt curatat, dezinfectat an de an si ramane neocupat intre una si doua saptamani in fiecare ciclu. 

HRANA SI ALIMENTATIA (NUTRITIA): In interiorul compartimentelor de reproductie, pe langa hranitorile care contin amestecuri de graunte de cea mai buna calitate din care porumbeii mananca cat de mult au nevoie, exista de asemenea la discretie grit, piatra de ciugulit si drojdie de bere. Toate elementele de care porumbeii au nevoie pentru un ciclu al reproductiei perfect.